Students may want to feed street cats at school, but they may not know where the cats are. Now, at Beijing Foreign Studies University (BFSU), students can use their phones to find school cats and get to know them.
To give school cats a better life, students of the school made a WeChat mini-program (小程序)—Beiwai Cats. On it, every cat in the school has an “ID card”. The cards show the cats’ photos and also have stories about them. Cat lovers can even adopt school cats on the mini-program and the cats can get warmth from it.
Zhou Hengxiao, a 20-year-old student, helped make the mini-program. He is a member of the BFSU Love Cats Group. He says it is good for both the students and the cats. With the “ID cards”, students can learn more about the cats. So they may not get scratched (被抓伤) and the cats may not get hurt.
The group is also popular on Weibo, Bilibili and Xiaohongshu. “We want to use cats to share the culture of our school. BFSU is a school with love and warmth. When we make money from these platforms, we will use it to feed the cats and help with their illnesses,” he said.
The members hope to add more cats near the school to Beiwai Cats and they also need more cat lovers to join them. “We don’t have much money, but we want to do our best to give every small life a home,” said Zhou.
问题:
1.Why did students in BFSU make the mini-program?
A.To find the best cat photos.
B.To give school cats a better life.
C.To help students get lost things.
D.To tell students not to feed cats.
【精析】B
2.What does the underlined word “adopt” in Paragraph 2 mean?
A.Give a name to.
B.Take...home.
C.Play with.
D.Take photos of.
【精析】B
3.What did Zhou Hengxiao say about the mini-program?
A.It can help students make money.
B. It makes ID cards for BFSU students.
C. It is helpful to both students and cats.
D.It makes people interested in cats on Weibo.
【精析】C
4.What do the group want to do in the future?
A.Build some cat homes at BFSU.
B. Share more photos of other animals online.
C.Make another mini-program for street cats.
D.Make ID cards for more cats on Beiwai Cats.
【精析】D
5.What is the text mainly about?
A.A mini-program to care for cats.
B.A way to start a mini-program.
C.A school to learn about cats.
D.A group to raise money for cats.
【精析】A
With China's rapid development in artificial intclligence(AI)tcchnologics, more companics have notcdthe huge business potential in Af companionship sectors,as simulated Al pets with adorable appearancesgaining incrcasing popularity among Chincsc consumers.
Zhang Yi, CEO of the ii Media Rescarch Institute,said that consumers' demand for cmotional support andthe capability of current Al technologies offered this type of products greater business potential.A 20-ycar-old student named Wang Li, who is also an Al icchnology fan, said that she bought "BooBoo", a simulated Al robotic pet devcloped by Hangzhou-based Genmoor Tcchnology.“T first learned about the product during a major assignment investigation and remembered it." said WangDi.
“I dccided to buy it out of curiosity, but especially because of its adorable fluffy appearance and the colorof its fur, which is just like my dog's", Wang Li addcd.Boo Boo is currently available on Chinese c-commerce plalorm Taobao priced at 1 399 yuan, over 300scts have been sold, with a 100 percent positive fecdback rate in the last three months, the product' pageshowed. One employee said that it had been sold out wecks ago and has now been restockedWang Li stated that the advantage of having an AI pet is that it docsn' require cxtra spending on food ortime for walks every day, while noting that it still lacks interaction fexibility and real companionship when compared with real dogs or cats.Zhang Yi predicted more possibilities in applying Al technologies in emotional support andcompanionship robots, with target users covering all age groups, and whose functions include the ability todetect uscrs' potential physicat and mental health issues.
1.The huge business potential has been noticed by more companies in _____.
A、positive leedback
B、rcal pcts like dogs or cats
C、Al companionship scctors
D、popularity among consumers
试题答案:C
2.When did Wang Li leam about the simulated Al pets?
A、During her survey related to her major.
B、During her visit to Gcnmoor Tcchnology.
C、During her work in ii Media Research Institute.
D、During her surfing c-commerce platform Taobao
试题答案:A
3.Wang Li decided to buy Boo Boo for the following rcasons EXCEPT _____.
A、her curiosity
B、the color of its fur
C、its lovely appearancc
D、its cmotional support
试题答案:D
4.The disadvantage of having an Al pet is that ____
A、It necds careful maintenance and power charge.
B、It lacks intcraction Пexibility and rcal companionship.
C、It can detcct uscrs' potcntial physical and mental hcalth issues.
D、It requires no extra spending on food or time for walk every day.
试题答案:B
5.What's the passage mainly about?
A、Simulated Al pets have huge business potential.
B、Al pets are applicd in every aspect of life.
C、Simulated pets will sell well and be restocked frequently.
D、Boo Boo.a simulaled Al robot pet,is pcrfcct without any disadvantages.
试题答案:A
Like most people, I’ve long understood that I will be judged by my occupation, that my profession is a gauge(标准) people use to see how smart or talented I am. Recently, however, I was disappointed to see that it also decides how I’m treated as a person.
Last year I left a professional position as a small-town reporter and took a job waiting tables. As someone paid to serve food to people, I had customers say and do things to me I suspect they’d never say or do to their most casual acquaintances. One night a man talking on his cell phone waved me away, then beckoned(示意) me back with his finger minutes later, complaining he was ready to order and asking where I’d been.
I had waited tables during summers in college and was treated like a peon(勤杂工) by plenty of people. But at 19 years old, I believed I deserved inferior treatment from professional adults. Besides, people responded to me differently after I told them I was in college. Customers would joke that one day I’d be sitting at their table, waiting to be served.
Once I graduated I took a job at a community newspaper. From my first day, I heard a respectful tone from everyone who called me. I assumed this was the way the professional world worked—cordially(友善地).
I soon found out differently, I sat several feet away from an advertising sales representative with a similar name. Our calls would often get mixed up and someone asking for Kristen would be transferred to Christie. The mistake was immediately evident. Perhaps it was because money was involved, but people used a tone with Kristen that they never used with me.
My job title made people treat me with courtesy. So it was a shock to return to the restaurant industry.
It’s no secret that there’s a lot to put up with when waiting tables, and fortunately, much of it can be easily forgotten when you pocket the tips. The service industry, by definition, exists to cater to others’ needs. Still, it seemed that many of my customers didn’t get the difference between server and servant.
I’m now applying to graduate school, which means someday I’ll return to a profession where people need to be nice to me in order to get what they want. I think I’ll take them to dinner first, and see how they treat someone whose only job is to serve them.
问题:
1.The author was disappointed to find that( ) .
A.one’s position is used as a gauge to measure one’s intelligence
B.talented people like her fail to get a respectable job
C.one’s occupation affects the way one is treated as a person
D.professionals tend to look down upon manual workers
【精析】C 由第一段最后一句“…I was disappointed to see that it also decides how I’m treated as a person.”可知,作者很失望地发现:一个人的工作决定了别人怎样对待他。故选C。
2.What does the example in the second paragraph imply?
A.Waitresses are often treated by customers as casual acquaintances.
B.Some customers simply show no respect to those who serve them.
C.Some customers like to make loud complaints for no reason at all.
D.People absorbed in a phone conversation tend to be absent-minded.
【精析】B 文中第二段提到,作者在做服务生时,一个打着电话的客人把她赶走,几分钟后又打手势让她过去,结果还抱怨说一直找不到她。由此可推知,客人很不尊重服务员。故选B。
3.What does the author imply by saying “…many of my customers didn’t get the difference between server and servant”?
A.Those who cater to others’needs are destined to be looked down upon.
B.The majority of customers tend to look on a servant as a server nowadays.
C.Those working in the service industry shouldn’t be treated as servants.
D.Those serving others have to put up with rough treatment to earn a living.
【精析】C 文中倒数第二段提到了这句话,从作者的意思来看,很多客人不尊重服务员,把他们当成了仆人来使唤,让作者很不满意,故选项C符合题意。
4.How did the author feel when waiting tables at the age of 19?
A.She felt badly hurt when her customers regarded her as a peon(苦工).
B.She felt it unfair to be treated as a mere servant by professionals.
C.She was embarrassed each time her customers joked with her.
D.She found it natural for professionals to treat her as an inferior.
【精析】D 根据第三段第二句提到“But at 19 years old, I believed I deserved inferior treatment from professional adults.”可知,作者认为自己在19岁时受到下等人的对待是应该的,是很自然的事。故选D。
5.The purpose of taking her clients to dinner is to( ) .
A.arouse their sympathy for people living a humble life
B.see what kind of person they are
C.show her generosity towards people inferior to her
D.experience the feeling of being served
【精析】B 根据全文的意思判断,作者对那些把服务员当成仆人的客人很不满,以后带着客户去吃饭,应该是想观察一下客户对服务员的态度,从中可以看出他们是什么样的人。故选B。